18 Mart 2015 Çarşamba

En Kolay Zeytinyağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

Kolay Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Yapması zaman alır ama yemesine doyum olmaz. Nedir bu tabi ki zeytinyağlı yaprak sarma. Gelelim yapılışına;
Salamura yapmış olduğumuz yaprakları kaynar suda biraz bekletiriz gerekirse biraz kaynatıp sudan çıkartırız. 
İç malzemesi için;
Pirinç,
Salça,
Tuz, karabiber, nane ve baharatçınızdan alabileceğiniz dolma baharatları,
Önceden hazırlamış olduğumuz harcı yeteri kadar iç alıp yapraklarımızı istediğimiz ölçüde sarabiliriz kimileri kalem gibi incecik sever kimileri dolgun :) ben iç malzemesi çok olanı tercih ediyorum. Tencereye yerleştirilen sarmaların üstüne limon dilimleri ve çömlek kapak yerleştirilir, tencereye yeteri miktarda kaynar su dökülerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Bir püf noktası da piştikten sonra "zeytinyağlı yaprak sarmanın" üzerine biraz zeytinyağı gezdirilerek parlak bir görünüm kazanması sağlanır. Tencerenin kapağı kapatılarak "zeytinyağlı yaprak sarma" biraz demlenmeye bırakılır. 

Hiç yorum yok: