27 Nisan 2015 Pazartesi

Pastacı Kremalı Çilekli Çikolatalı Milföy Pasta

Pastacı Kremalı Çilekli Çikolatalı Milföy Pasta

Bugün sizinle beş çayları için hafif ve yapımı kolay bir tarif paylaşmak istiyorum. "Pastacı kremalı çilekli çikolatalı milföy pasta" yapımı kolay ve lezzetli bir tarif. Çikolata ve meyveden vazgeçemeyenler, her ikisini de aynı sunumda isteyenler için mevsiminde lezzetli çilekler eşliğinde pastacı kremalı çilekli çikolatalı milföy pasta. Bu tarifimde kolay pastacı kreması yapımını da sizinle paylaşacağım. 

Malzemeler;
e10 adet çilek,
e10 adet milföy hamuru,
e80 gram bitter çikolata (veya pasta çikolatası),
ePudra şekeri üzeri için isteğe bağlı.

Pastacı Kreması için;
e2 su bardağı süt,
e2 adet yumurta sarısı,
e4 yemek kaşığı toz şeker,
e1 yemek kaşığı un,
e2 paket vanilya,
e3 yemek kaşığı portakal suyu.

Pastacı Kreması Yapımı;
Sütü bir tencerede ılıtın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın. İçine un, vanilya, portakal suyunu ilave edin ve iyice karıştırın. 
Isıttığınız sütü yavaşça bu karışıma çırpma teli ile karıştırarak ilave edin yeniden tencerenin içine alın ve sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra karıştırarak soğutun ki soğuyan üst kısım kabuk yapmasın.


Milföy hamurlarımızı kağıt cup kek taktığımız muffin kalıplarına oturtun ve şekil verin. Hamurun ortasına çatal yardımı ile bir kaç delik açın ( Pirinç veya nohut gibi bir ağırlıkta bırakılabilir). 170 - 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Milföyler pişerken çilekleri ayıklayıp iyice yıkayın ve sularının süzülmesi için biraz bekletin. Pişen milföylerin içine pastacı kremasını doldurun ve çilekleri kremanın üstüne yerleştirin. Benmari usulü eritilen çikolataları çileklerin üzerinde gezdirin. 

Ben bu tarifimde pudra şekeri kullanmadım ama süslemek için alternatif olarak düşünülebilir. Güzel olacağına eminim.

Hiç yorum yok: