18 Nisan 2015 Cumartesi

Türk Mutfağı Klasiklerinden Enginar Tarifi Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır? Resimli

Türk Mutfağı Klasiklerinden Mevsiminde Zeytinyağlı Enginar

Baharın gelmesiyle enginarlar marketlerde ve pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Bir Türk mutfağı klasiği olan enginar için uzmanlar mucizevi bir besin tanımlaması yapmaktalar. Enginarı büyükler de çocuklar da mutlaka yemeliler. Tabii işin zor kısmı bu sebzeyi çocuklara nasıl pişirip yedireceğimiz. Zeytinyağlı olarak, kuşbaşı etli pişirebiliriz, enginarı sebze çorbalarına robottan geçirip püre haline getirerek ekleyebiliriz veya salatasını yapıp tüketebiliriz. Enginardan yüksek fayda sağlamak için mevsiminde ve günde iki öğün tüketmeliyiz. Enginarın faydalarından bahsettikten sonra bugün ben size  "zeytinyağlı enginar tarifi" vereceğim.

Enginar mevsiminde bolca tüketmemiz gereken sebzeler arasındadır. Neden mi enginarı bolca tüketmeliyiz? Çünkü enginar  biz insanoğluna sunulmuş büyük bir nimet.

Enginarın faydaları konusunda uzmanların yaptıkları araştırmalar ve söylemlerinde;


aEnginarın içeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücudumuzun kansere karşı korunduğu ve kalbi güçlendirdiği,

aKaraciğer için yararlı olduğu,

aKolesterole iyi geldiği,

aTansiyonun normal seviyelerde seyretmesini sağladığı belirtilmiştir.

Türk Mutfağı Klasiklerinden Mevsiminde Zeytinyağlı Enginar Tarifi;

Malzemeler;

a4 orta boy enginar,
a1 orta boy soğan (arzuya göre rendelenmiş veya ince kıyılmış),
a1 adet limon suyu,
a1 küçük çay bardağı zeytin yağı,
aTuz,
a1 su bardağı garnitür ( küp küp doğranmış havuç ve patates, bezelye),
aÜstünü süslemek için dereotu veya maydanoz.


Yapılışı:
Enginarlarımızı düdüklü tencereye yerleştiriyoruz. Üstlerine garnitürlerimizi ve soğanımızı ekliyoruz. Limon suyu, zeytin yağı ve tuzu bir kapta iyice karıştırıp enginarlarımızın üstüne döküyoruz. Düdüklümüze garnitürlerin üstünü örtecek seviyede su ilave ediyoruz. Düdüklümüzün ağzını kapatıp yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder