3 Mayıs 2015 Pazar

Çikolata Kaplı Meyve Çubukları Nasıl Yapılır? Sırrımı Sizinle Paylaşıyorum!!!

Çikolata Kaplı Meyve Çubukları Nasıl Yapılır? Sırrımı Sizinle Paylaşıyorum!!!




Çocuklarınızın doğum günleri ve atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz göz alıcı "çikolata kaplı meyve çubukları" tatlı mı tatlı şık sunumlar olarak soframızdaki yerini alabilir. Çocuklar için diyorum ama benim içinde çikolata vazgeçilmezlerim arasında eminim ki sizin içinde öyledir. Çikolatayı benmari usulü ısıtıp eritmek biraz zahmetli olabilir fakat sabırla erittiğiniz bitter çikolata kaplı meyve çubukları sabrettiğinize değecek lezzette. Çikolatayı benmari usulü eritmek zahmetli olabilir diyorum çünkü birkaç aşamalı bir iş. Çikolata kaplı meyve çubukları nasıl yapılır anlatmaya geçmeden önce çikolatayı benmari usulü nasıl eritebilirsiniz bundan bahsedeyim.

Benmari Usulü Çikolata Eritme;
Eritmek istediğiniz çikolatayı bir kaba alınız ve çikolataları koyduğunuz kaptan daha geniş bir kabın içine biraz su ilave edip kaynatın ve çikolatalı kabınızı içine oturtun ve kısık ateşte erimeye bırakın. Bazı arkadaşlarım kaynayan çaydanlığın buharında bu eritme işlemini yapmayı tercih ediyor. Hangisi kolayınıza geliyorsa karar sizin :) 



Çikolata Kaplı Meyve Çubukları Nasıl Yapılır? Sırrımı Sizinle Paylaşıyorum!!!

Önemli bir uyarım var sizlere çikolata kaplı meyve çubuklarını akşamdan hazırlayayım da ertesi akşam kolay olur servis yaparım demeyin. Meyveleriniz sulanabilir sonra üzülmeyin. Yaptıktan sonra kısa sürede tüketmenizde fayda var. 

Malzemeler;
e200 gram bitter çikolata, (çikolata biraz daha fazla olabilir)
e2 adet büyük boy muz,
e2 adet büyük boy kivi,
e8 adet çilek,
e1 yemek kaşığı tereyağı,
eRenkli pasta süsleme şekerleri veya hindistan cevizi,
eİstediğiniz boyutta tahta çubuklar,
eYağlı kağıt.

Çikolata Kaplı Meyve Çubukları Yapılışı:

Çikolatamızı benmari usulü eritip içine tereyağı ilave edin.
Büyüklüğüne göre muzları dört veya beş eşit parçaya bölünüz.
Kivileri soyup diklemesine ortadan ikiye bölün sonra tekrar ikiye bölün. Böylece dört eşit elma dilimi görünümünde kivi elde ettiniz bunları da ortadan ikiye bölünüz boyutları böldüğünüz muzların boyutlarında oldu böylece.
Çilekleri yıkayıp sularının süzülmesi için bekletiniz.
Öncelikle doğramış olduğunuz bir adet muzu alın ve çubuğa geçirin ardından kivi ve en son çileği çubuğa takın böylece en üste çilek olmuş olacak. Eritmiş olduğunuz çikolataya meyve çubuklarını bulayınız ve üstlerini renklendirmek için renkli pasta süsleme şekerleri ne veya hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serili tepsi içine dizin ve buzdolabında bekletiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder