23 Mayıs 2015 Cumartesi

Elmalı Cevizli Tarçınlı Kıtır Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarçının Faydaları

Elmalı Cevizli Tarçınlı Kıtır Kurabiye Nasıl Yapılır?  Tarçının Faydaları

Bugün günlerden Tarçınlı Şeyler...

Sütlaç veya sıcacık salepin üzerine dökülmüş tarçının kokusu yok mu beni benden alan...




"Tarçın" farklı ve hoş kokusu, vücuda sağladığı yararlar ile baharatlar arasında farklı bir yere sahiptir. Birçok uzman ve doktor "tarçının" faydaları için şunları söylemiştir;

Romatizmaya karşı önleyicidir,
Faranjite karşı vücudu dirençli kılar,
Yorgunluğu giderir, gerginliği giderir, sakinleştiricidir,
Mide dostudur,
Zihin yorgunluğunu alır,
Bağışıklık sistemini güçlendirir,
Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur,
Kansere karşı vücudu dirençli kılar,
Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.

Tarçını nasıl mı tüketebiliriz? Tarçınlı çaylar, sütlaçlar, salep ve tarçını kullanabileceğinizi düşündüğünüz tüm tatlılarda kullanabiliriz.

Elmalı Cevizli Tarçınlı Kıtır Kurabiye


Malzemeler:
elmalı cevizli tarçınlı kurabiye250 gram tereyağı oda sıcaklığında,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
1,5 yemek kaşığı yoğurt,
3 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Un.

İç Malzemesi İçin:
4 adet orta boy elma,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1/2 su bardağı ince kıyılmış ceviz.




Kıtır Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye Yapılışı:


Elmaları yıkayıp, soyuyoruz ve rendeleyip yapışmaz tavaya döküyoruz. Şekeri ilave edip elmalar suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Sonrasında tarçın ve cevizi ilave edip güzelce karıştırıyoruz ve iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.



Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve pudra şekerini güzelce yoğuruyoruz. Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğuruyoruz. Vanilya kokusunu sevenler iki paket vanilya da kullanabilirler. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz. İri bir elma büyüklüğünde bir hamur alıp merdane yardımı ile açıyoruz. Yuvarlak hamuru sekiz eşit parçaya kesip iç harcımızı hamur parçalarınıza bölüştürüyoruz. Şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 170-180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız sıcak kurabiyelerin üstüne pudra şekeri döküyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder