4 Mayıs 2015 Pazartesi

Mücver Tarifi, Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

Mücver Tarifi, Kabak Mücver Nasıl Yapılır?


Kabak mücver benim sevdiğim bir sebze yemeğidir. Mücver üzerindeki hassasiyetim oğlumun peynir ve sebze tüketmemesinden sonra başladı. Normalde de yemek yemesi sıkıntılı bir çocuktu oğlum. Kırmızı et yemez, tavuk yemez, sebze yemekleri yemez, peynir yemez yemez de yemez :) Bir süre et ve sebze yemesini çorbalar sayesinde atlattık ama peynir yemiyordu. Oğlumun hem sebze hemde peynir tüketmesini nasıl sağlayabilirdim diye düşünürken peynirli kabak mücver aklıma geldi. Bol peynirli kabaklı bir mücver yapıp bunu yiyip yemediğini görmeliydim. Ona özel bol peynirli kabak mücver hazırladım. Kuşlardan böceklerden bahsederken yedi bitirdi. Bir anne daha ne ister ki minik yavrusu yemek yemiş çok mutlu oldum tabii ki. Düşünün bir işte çalışıyorsunuz çok yönlü düşünmek ve alternatifler üretmek zorundasınız. Birde annesiniz aynı hassasiyeti belki de daha fazlasını çocuklarımız için göstermek zorundayız onlar bizim geleceğimiz. Gerçekten de anne olmak zor iş peynir, kabak, mücver derken konu buralara kadar geldi. Özetle diyorum ki sağlıklı beslenmek önemli. Peynir tüketmeyen sebze tüketmeyen çocuklarınız varsa "peynirli kabak mücver" çocuklarınız için alternatif bir çeşit olacaktır. 

Hiç kuşkusuz mücveri sadece peynirli ve kabaklı yapmak zorunda değilsiniz. Karışık sebzeli, patatesli, karnıbaharlı çeşitlerini de deneyebilirsiniz.


Mücver Tarifi, Kabak Mücver Nasıl Yapılır?


Malzemeler;

e2 adet büyük boy kabak,
e1/2 demet maydanoz,
e1 adet yumurta,
e100 gram peynir, (peynir miktarını çoğaltabilirsiniz.)
eUn,
eTuz,
eSıvı Yağ.

Kabak Mücver Yapılışı;


Kabakları yıkadıktan sonra rendeliyoruz. Kabakları sularını bırakmasın için birkaç dakika bekletip avucumuza bir miktar kabak alıp sularını sıkıp ayrı bir karıştırma kabına alıyoruz. Tüm kabakların sularını iyice sıkıyoruz. Diğer bir kapta peynirlerimizi ufalıyoruz. İnce kıydığımız maydanoz, peynir yumurta ve bir iki yemek kaşığı un ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz un az geldi ise biraz daha ilave edilebilir. Bir tavaya bir miktar kızartmak için yağ döküyoruz ve biraz ısınmasını bekliyoruz. Mücverden kaşık yardımı ile alıp ısınan tavamıza döküyoruz. Alt kısımları kızarınca diğer yüzlerini de kızarması için çeviriyoruz. Mücverimiz hazır afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, ne zamandır canım mücver çekiyordu. sizinkiler de çok güzel görünüyor. Eğer akşam eşim yemek planı yapmamışsa mücver yapalım diyeceğim gerçekten canım çekti))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık :) Çok severim:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. Afiyetle yapıp yiyin bende çok severim. :)

    YanıtlaSil