12 Haziran 2015 Cuma

Leziz mi Leziz Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl mı Olur? Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Leziz mi Leziz Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl mı Olur? Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi


Haftanın beş günü çalışan ve arta kalan zamanları çocuklarına ayıran bir anne olarak onların zevkle yiyebileceği, sağlıklı beslenmelerini sağlamak için minik atıştırmalıklar yapmak beni mutlu ediyor. Düşündüm taşındım ne olabilir derken aklıma "dereotlu peynirli poğaça" yapmak geldi. Hepimizin bildiği bir tariftir belki ama misafirlerimize yaparız, günümüz olur yaparız. Birde çocuklarımız için yapalım sıcacık mis gibi ev poğaçası kokusu sarsın evimizi. Kokuyu alan koşsun mutfağa... Çocuklarımızın yiyebileceği "Leziz mi leziz dereotlu peynirli poğaça" nasıl mı olur? derseniz dereotlu peynirli poğaça tarifini aşağıda bulabilirsiniz fakat o listede bir eksik var. Düşünün bakalım ne olabilir. Nasıl bulabildiniz mi? Ben söyleyeyim size Sevgi ve Emek... Bunu listenin başına eklemeyi unutmayın bakın tüm yemekleriniz ne kadar lezzetli oluyor.

Ben tarifi harfiyen uyguladım ve sonuç harikaydı. Çocuklar ev yapımı vişne suyu ile kıtır kıtır leziz mi leziz dereotlu peynirli poğaça yediler. Çocuklara bir daha bir daha dedirten bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Malzemeler;
  • 1 paket tereyağı (120-125 gram) oda sıcaklığında,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı sirke,
  • 2 adet yumurta (bir adet sarı üzerine sürülecek),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • aldığı kadar un,
  • yarım demet dereotu (ince kıyılmış).
İç Malzemesi;
  • 1 su bardağı kadar ezilmiş peynir,
  • 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış) isteğe göre.
Üstü için;
  • Çörek otu (İsteğe göre).
Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta, sirke, şeker ve tuz iyice karıştırılır.
İçerisine ince doğranmış dereotu eklenir ve kabartma tozu, un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. 10-30 dk kadar hamuru dinlendirin. Sonrasında dinlenmiş hamuru alın ve küçük bezeler halinde açın içine iç harç konularak şekil verin. yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilip fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder