3 Haziran 2015 Çarşamba

Neden Okul Evde Başlar'dan Bahsediyorum? Fatih Kalkınç

Neden Okul Evde Başlar'dan Bahsediyorum? Okul Evde Başlar Fatih Kalkınç


Çocuğunuz var ve iletişim kurmakta sıkıntı mı yaşıyorsunuz? Hırçın, asabi, yaramaz, söz dinlemiyor mu? Özgüveni yüksek, mutlu çocuklarınız mı olsun istiyorsunuz? Çocuğunuz veya çocuklarınız var onları çok seviyorsunuz, sorularınız var ve aradığınız cevaplar var öyle mi? Bilinçli anne babalar olarak aslında işin başı sabır ve çocuklarımızla empati kurarak doğru yaklaşımlarda bulunmaktır fakat Bir kılavuza ihtiyaç duyuyorsak eğer; Okul evde başlar size yardımcı olabilir ...

Bu kitaptan sizlere kendimce bahsetmek istiyorum. Bir çok anne baba çocuklarını anlayabilmek ve onlarla daha iyi iletişim kurabilmek adına bir çok kitap okuyor, araştırmalar yapıyor, makaleler okuyor veya bu konudaki eğitimli kişilerden destek alıyoruz. Neden mi çünkü çocuklarımız bizim yaşama sebebimiz ve onlar için her şeyin en iyisini istiyoruz. Onları anlayabilmek, daha iyi iletişim kurabilmek ve mutlu bir çocukluk geçirmelerini sağlamak için tıkandığımız yetemediğimizi düşündüğümüz anda bize yardımcı olacak bir şeyler arıyoruz. Aradığımız kaynak tamda bu olabilir "Okul Evde Başlar." 

Aile
Okul Evde Başlar
hayatadairgunceler blog


Okul Evde Başlar ile detaylı olarak tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Aslında bir çoğunu bildiğimiz fakat bildiğimizin farkında olmadığımız şeyleri fark etmemizi sağlayacak bir kitap. Teoride biliyoruz fakat uygulayamıyoruz veya uyguladığımız yöntemler teori ile bağdaşmıyorsa bu kitap bir farkındalık oluşturabilir. Tekniği oldukça iyi fakat akıcılığı bir roman sürükleyiciliği gibi akıp gitmese de anne-baba olarak faydalanabileceğimiz bir eser.

On beş bölümden oluşan içindekiler bölümü sayesinde tüm bölümleri başlıklar halinde görebiliyorsunuz. Buda bize konulara kolay erişim ve hızlı çözümler  bulmamıza olanak sağlıyor. 
oeb

İçindekiler;

1. Zeka, Zekanın oluşumu, sözel, mantıksal, görsel zeka, çocuklar nasıl daha kolay öğrenir, EQ İnsana neler kazandırır, EQ'nun gelişimini neler olumsuz etkiler?

Bu konu başlıkları altında detaylı bilgiler içerirken aslında çocuğumuzu küçük yaştan itibaren bir birey olarak tanımayı ve birey olarak onu da hayatımıza dahil etmemizi öngörmekte.
Unutmayalım ki ilgili anne baba ile sevgi ve saygı dolu bir aile ortamında büyüyen çocuklar konuşmayı, kime ne söyleyeceğini bilen, problem çözme yeteneği kuvvetli sosyal bireyler olarak hayattaki yerlerini alacaklardır. 

2. Empatik yaklaşım ve beden dili. 

Yazarımız bir sorunla karşılaştığımızda veya çocuğumuz olumlu bir davranış sergilediğinde empatik yaklaşım ve beden dilini kullanarak nasıl doğru iletişim kurabileceğimiz konusunda aydınlatıcı bilgiler sunmuş bizlere.

3. Davranışlar, çocuklarda olumsuz davranışlar, çocuklardaki olumsuz davranışları olumluya çevirme yöntemleri.

Anne-baba olarak çocuklara davranışlarımızın nasıl olması gerektiği anlatılmış çünkü ne ekersek onu biçeriz sözü bu konu başlığına çok uygun. Çocuklardaki olumsuz davranışların sebepleri ve bu olumsuz davranışları olumluya çevirme yöntemlerinden alt başlıklar altında detaylandırarak anlatmış yazarımız.
  • Anne babanın çocuğuna yapacağı en büyük iyilik nedir?
Birbirlerini Sevmeleridir.

4. Sorumluluk duygusu, becerilerinin gelişmesine fırsat vermek, hata yapma cesaretinin gelişmesini desteklemek.

Çocuklarımıza vermiş olduğumuz sorumluluk hissi büyümelerinin ve özgüveni yüksek bireyler olmalarında büyük bir etkendir. Bu bölümde çocuklarımızın hata yapmalarına ve hatalarından ders çıkarmalarına fırsat verilmesi gerektiği üzerinde durulmuş ve bir kaç kısa hikaye ile örneklendirilmiş.

5. Özgüven, özgüveni geliştiren etkenler,

Her anne-baba gibi özgüveni yüksek çocuklarımız olsun isteriz fakat çoğu zaman ne yapılması gerektiğini bilemeyiz. İşte tamda bu bölümde özgüven, özgüvenin oluşmasını nelerin engellediği, özgüveni geliştiren etkenlere yer verilmiş.

6. Sen çok özelsin!

Sen çok özelsin bölümü mini bir hikaye ile anlatılmış.

7. Dinleme, çocuklarımızla iyi bir iletişim nasıl kurulur?

Çocuklarla sağlıklı bir iletişim nasıl kurulur ve çocuklarımızla iletişimde dinlemenin önemi oldukça detaylı bir şekilde vurgulanmış.

8. Problemleri nasıl çözeriz? Babalar bazen unutuyorlar ve yaşamın yankısı isimli iki hikaye,

Karşılaştığımız problemleri çözme yöntemleri anlatılmış ve örnek olay ve yapılması gerekenler şeklinde cevaplar sunulmuş.

9. Kardeşler arası ilişkiler ve kardeş kıskançlığı ile nasıl başa çıkacağız?

Her çocuğu ayrı birer birey olarak görmeyi, kardeş kıskançlığı ile nasıl baş edilebileceği anlatılmış. 

10. Cinsiyet eğitimi,

Çocukların cinsiyet eğitiminde anne-babayı model aldığı ve cinsiyet eğitimi konusunda yapılması gerekenlere değinilmiş.

11. Sorumluluk geliştiren disiplin yöntemi,

Ödül ve ceza değil, Mantıklı açıklamalar ile yaklaşılması gerektiği ve çocuklarımızın davranışlarının arka planında neler olduğunu görebilme.

12. Aile toplantısı,

Aile toplantısının nasıl yapılması gerektiği, Aile toplantılarının aileye katkıları anlatılmıştır. Ne için zamanımızı harcayıp neye ilgi gösterirsek geri dönüşü güzel olacaktır.

13. Televizyon,

Televizyonun, aile içi iletişime olan etkisi, çocuğun kişilik ve zihinsel gelişimine etkileri anlatılmış.

14. Verimli ders çalışma teknikleri,

Bu bölümde neden ders çalışılmalı, etkin dinleme yöntemleri, verimli çalışmanın kuralları, çalışmayı etkileyen faktörler anlatılmış ve yaşanmış bir hikayeye yer verilmiş.

15. Son paylaşım.

Yazarın okurlarına kısa notları bulunmaktadır.


Kitap Arka Kapağı:

Dünyaya güzel karakterlerini göstermeyi isteyen eskiler, önce devletlerini bir düzene koymaya çabaladılar:

Devletlerini düzenlemek isteyenler, önce evlerine çeki düzen verme gereği gördüler:

Evlerini düzene koymak isteyenler, önce kişiliklerini terbiyeden geçirme gereğini anladılar:

Ve sonuçta;

" Toplumsal değişimin kişisel gelişimle olacağının farkına vardılar."

Not: Hiçbir şekilde reklam veya ticari amaç güdülmemektedir. Sadece okuduğum faydalandığım kitap,makale vb. paylaşmaktayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder