31 Ekim 2015 Cumartesi

Gavurdağı Salatası Yöresel Lezzet

Gavurdağı Salatası Misafir Sofralarının Vazgeçilmezlerinden Gavurdağı Salatası 

Gaziantep ilimizin klasiklerinden özel  bir yere sahip olan gavurdağı salatası kebaplara ve et yemeklerine eşlik eden yöresel bir lezzettir. Acılı  ezmeyi andırdığını  düşünenler olsa da daha iri doğranıp ceviz ve nar ekşili  sunumu ile ezmeden oldukça farklıdır. Sadece kebapların yanında değil  tüm yemeklerin yanında tercih edebileceğiniz  eşsiz bir lezzete sahip olan gavurdağı salatası  bir çok farklı malzeme eklenerek zenginleştirebileceğiniz bir salata çeşididir. 

Gavurdağı salatasının içine eklediğiniz ceviz parçaları ve nar ekşisi ile bir lokmada lezzet patlaması yaratacak bir salatadır. Bu arada kırmızı soğanın vermiş olduğu lezzet çeşnilendirmesinin de hakkını yememek lazım. 

Olsada yesek dedirten, sunumu ile göz dolduran gavurdağı salatasının tarifini aşağıda bulabilirsiniz. 

Malzemeler;
● 2 orta boy domates
● 1 büyük  kırmızı  soğan,
● 3 adet yeşil  biber,
● 1 adet kırmızı  biber,
● 5 adet ceviz ( ince kıyılmış )
● 1/2 limonun suyu,
● zeytin yağı,
● tuz,
● nar ekşisi.
Yapılışı;
Domates  ve soğanları küp  küp  doğrayın. Diğer malzemeleri de doğrayıp, cevizi ekleyin. Limonsuyu ve nar ekşisi ile çeşnilendirin. Afiyet olsun.
gavurdağı salatası

Hiç yorum yok: