25 Aralık 2015 Cuma

Elmalı Mini Turta

Ruhumuzu daraltan hadiseler duyduğumuz şu günlerde mini sıcak tatlarla biraz olsun tatlandıralım kendimizi istedim. Yoksa tahammül edilebilir gibi değil. İnsanların git gide psikolojileri bozuldu. Her yerde şiddet, acımasızlık, merhamet kalmamış. İnsanlık öleli çok olmuş da haberimiz mi yok. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu cuma gününde dertliler deva, hastalar şifa bulsun, gönüller nurla dolsun inşallah. Kendimizi ve sevdiklerimizi mutlu edelim mi. Hadi bakalım kötü bulutları dağıtalım ve turtamızı yapalım ne dersiniz?

Elma, tarçın ve ceviz üçlüsünün muhteşem buluşması ile elmalı mini turtalar şahane olur bence. Yemekten sonra çayınıza eşlik edebilecek mini atıştırmalıklar. Tarçın elmaya nefis bir tat, hoş bir koku veriyor. Ceviz ise elmalı mini tartın kıtırlığına kıtırlık katıyor. Müthiş bir lezzet patlaması elmalı mini turta.

Ben elmalı cevizli yaptım sizler isterseniz frambuazlı da yapabilirsiniz. Frambuazlı, limonlu yaparak çeşitlendirebilirsiniz de. Tercih size kalmış her hali güze bu mini elmalı tartları afiyetle tüketebilirsiniz.

Malzemeler;

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • Un,
  • Mini tart veya kek kalıpları.
İç malzemesi;
  • 4 orta elma,
  • 4 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1/2 su bardağı ince kıyılmış ceviz.
Yapılışı;

Hamurumuz için oda sıcaklığındaki malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Tavaya elmaları ve toz şekeri ilave edip elmalar suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Sonrasında tarçın ve cevizi ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan indiriyoruz. Hamuru bir cm inceliğinde veya biraz daha ince açıyoruz. Mini kalıplara sığacak büyüklükteki yuvarlak veya şekilli kalıplarımızla kesip tart kaplarımıza yerleştiriyoruz. İçine hazırlayıp ılınmış olan iç malzemeden dolduruyoruz. Üzerine artan hamurlardan hazırladığımız şekilli parçalardan ekliyoruz. Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. 







Hiç yorum yok: