16 Mayıs 2015 Cumartesi

Salyalanmayan Bamyanın Sırrını Açıklıyorum! Domates Soslu Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Salyalanmayan Bamyanın Sırrını Açıklıyorum! Domates Soslu Zeytinyağlı Bamya Tarifi



Bamya çoğumuzun severek tükettiği bir yiyecek değildir. Ne var ki içeriğindeki yüksek lif ve vitaminler sayesinde annelerimizin sofralarımızdan eksik etmediği bir sebzedir. İçeriğindeki lifler sayesinde tokluk hissi verir ve sindirim sistemini düzenler, kabızlığa iyi gelir bu sebeple diyet yapanlarında tercihidir.  




Bamyaların salyalanmaması için yapılması gerekenler;

Taze alınıp ayıklanan bamyaların yıkama suyuna limon sıkıp bamyaları yıkadığınızda salyalanmadığını göreceksiniz. Kış için hazırlık yaparken de yıkayacağınız bamyaların içine bolca limon sıkın, yıkayın ve süzdürün. Hızlıca buzdolabı poşetlerine doldurup buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Bamya yemeği yaparken mümkün mertebe karıştırmadan aşağıdaki tarifteki gibi kendi haline pişmeye bırakın.

Domates Soslu Zeytinyağlı Bamya Yapılışı;


Malzemeler;
1/2 kg dan biraz fazla bamya, ( Yazdan hazırladığımız dondurulmuş bamya)
1 su bardağı domates rendesi, ( Yazdan hazırladığınız domates konserveleri de olabilir)
1 adet büyük boy soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1/2 limon,
Tuz.

Yapılışı;
Buzluktan çıkardığımız bamyamızı tencereye alıyoruz. Üstüne ince kıydığımız veya rendelediğimiz soğanı güzelce serpiştiriyoruz. Üstüne rendelenmiş veya konserve olarak hazırladığımız domatesleri yayıyoruz. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve tuzu çırpıp bamyaların üstüne güzelce döküyoruz. Kaynattığımız suyu domateslerin üstünü geçecek kadar döküp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bamyaların üstüne kaynar sudan ara ara ilave ederek tam olarak pişmesini sağlıyoruz. Afiyet olsun.

2 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Ellerine sağlık :)

A CSLK dedi ki...

Teşekkürler.