5 Haziran 2015 Cuma

Çikolatalı Mousse (Mus) Tarifi

Çikolatalı mousse çırpılmış yumurta akı sayesinde oldukça hafif bir tatlı. "Çikolatalı mousse" dondurma tarzında ama yoğunluğu daha az ve yumuşacık bir dokusu var. Hemde oldukça pratik ilk denemeniz bile olsa maksimum 20 dakikada hazırlayıp buzdolabında dinlenmeye gönderebileceğiniz pratik bir tatlı olan "çikolatalı mousse" çikolata severler için vazgeçilemezler arasına gireceğine eminim. İçine ekleyeceğiniz ince rendelenmiş portakal veya limon kabuğu rendesi farklı bir aroma katıyor ve damağınızda hoş bir tat bırakıyor. 24Kitchen aşçılarından Jamie Oliver'ın tarifinde ufak uyarlamalar yaptım. Nasıl mı? Oliver'ın tarifinde portakal likörü vardı ben portakal kabuğu kullanmayı tercih ettim. Tarifinde birde vanilya özütü kullandı ben şekerli vanilin kullandım. Vanilya özütünü ülkemizde bulmak zor fakat internetten sipariş verebileceğiniz siteler var Türkiye'ye gönderi yapıyorlar. Araştırdığım üzere Amazon.com da bulabiliyorsunuz buda biraz ilginç tabii ki... İnternetten satış yapan bir sitede daha varmış önceleri fakat şuan satışını yapmıyor. Vanilyanın tatlı ve keklerde bıraktığı o aromayı severim mutlaka tariflerimde kullanmalıyım diyenlerdenseniz vanilya çubuğu tanelerini veya vanilya çubuklarını içinde bekleterek evde hazırlamış olduğunuz vanilya şekerini kullanabilirsiniz. İnternetten biraz araştırmayla vanilya çubuklarını alabileceğiniz satış yapan siteler bulabilirsiniz. Vanilya çubuklarının kaliteleri konusunda bilgim olamasa da satın alabileceğiniz bir kaç site ismini sizinle paylaşmak istiyorum.
- vanillabazaar.com,       - beanilla.com,       - amadeusvanillabeans.com,      ebay.com ve 
- vanillamart.co.uk.


Malzemeler;
mousse
  • 1 paket krema ( 200ml),
  • 1/3 adet Portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu rendesi (oldukça ince rendelenmiş)
  • 160 gram (bitter pasta çikolatası %70 kakaolu)
  • 2 yumurta,
  • 1 yemek kaşığından az tereyağı,
  • 1 çay kaşığının ucu tuz,
  • 1 yemek kaşığı silme toz şeker.
  • 2 paket şekerli vanilin.

Yapılışı;
  • Çikolataları ve tereyağını bir kaba alın benmari usulü eritin.
  • 2 adet yumurta aklarını kar gibi olup kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde çırpın.
  • Eriyen çikolatanın içine yumurta sarılarını teker teker ekleyerek çırpın ve içine şekeri ve portakal kabuğu rendesini ilave edin.
  • Ayrı bir kapta kremayı şekerli vanilin ile çırpın ve çikolatalı karışıma yavaşça ekleyerek karıştırın.
  • Kar beyaz yumurta köpüğüne çikolata karışımını yavaş yavaş ekleyerek ıspatula ile karıştırın. Köpüğü sönmemesi için yavaş yavaş karıştırın.
  • Sonrasında ister servis kaselerine bölüştürüp buzdolabında iki saat dinlendirin yada karıştırdığınız kapta buzdolabında dinlendirip dondurma kaşığı ile alıp çilek, portakal, mandalina veya sevdiğiniz meyveler ile servis edebilirsiniz.

2 yorum:

sosyalmedyakafe com dedi ki...

Ellerinize sağlık ,nefis görünüyor.
Sevgiler...

A CSLK dedi ki...

Teşekkür ederim. :)