8 Mayıs 2015 Cuma

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir? Keten Tohumunun 7 Faydaları!!! Keten Tohumunun Zayıflamaya Etkisi Var mıdır?

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir? Keten Tohumunun Zayıflamaya Etkisi Var mıdır?


Keten tohumunun içeriğinde omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bulunmaktadır. yeterli miktarda balık tüketemediğini düşünenler keten tohumu tüketebilirler. Keten tohumunu özellikle salata, yoğurtlu mezeler ve ev yapımı ekmeklerde kullanabilirsiniz.


Keten Tohumunun 7 Faydaları;

  • Mide bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir,
  • Bağırsakları yumuşatabilir ve kabızlığa iyi gelir,
  • Kalp damar hastalıklarına karşı etkilidir,
  • Kan-şeker seviyelerini düzenler,
  • Menapoz dönemindeki bayanlar için faydalıdır ve menapoz ile gelen rahatsızlıklara karşı etkilidir.
  • Romatizmal rahatsızlıklara ve ağız içindeki yaralara iyi gelir,
  • İçeriğindeki lifler sayesinde enerji verir ve tokluk hissi uyandırarak zayıflamaya yardımcı olur.

Keten tohumu nasıl tüketilebilir?

Keten tohumu öğütülerek toz halinde tüketilebilir. Bir yemek kaşığı ağza alınıp su içilebilir. Günlük bir yemek kaşığından fazla tüketilmesi tavsiye edilmez. Yoğurt, salata, müsli, pasta, ekmek gibi unlu ürünlere eklenerek de kullanılabilir.

Keten tohumunun kullanımı diyabet ilacı, tansiyon ilacı, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, küçük çocuklara ve hamilelere önerilmez.


Kaynak: www.iyilikguzellik.com,www.faydalarizararlari.com

7 Mayıs 2015 Perşembe

7 Tahıllı Keten Tohumlu Ekmek Nasıl Mayalanır?

7 Tahıllı Keten Tohumlu Ekmek Nasıl Mayalanır?


Sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır ekmek. Elbette ekmeklerinde birçok çeşidi var çavdarlısı, tahıllısı, tam buğdaylı, sarımsaklı, cevizli, keten tohumlusu varda var bunları daha da çoğaltabiliriz. Yemeklerde, makarna ve pilavın yanında bile ekmek tüketebiliyoruz. Biz öyle bir milletiz ki komşum gelir fazla ekmek var mı sorar diye evimizde fazladan ekmek bulundururuz. Komşumuzun acil ihtiyacını gidermiş olup ona yardımcı olmuş oluruz ki bu da bizi mutlu eder. Birde atasözümüz var tabi ki ev alma komşu al diye. Atalarımız nede güzel söylemişler. Bir ekmek komşuluk ilişkilerimizi nasılda şekillendirdi değil mi? Düşünün birde evde pişirdiğiniz mis kokulu sıcacık bir ekmeği komşunuza veya misafirlerinize ikram ettiğinizi. Çocuklarımız için sabah kahvaltısında 7 tahıllı keten tohumlu sıcacık mis kokulu ekmek hazırlasak... Bu ekmek soframızı taçlandırsa. Sıcacık 7 tahıllı keten tohumlu ekmeğimize bal, kaymak ve tereyağı eşlik etse ne güzel olur değil mi? Şimdiden afiyet olsun. 




Malzemeler;
e5 su bardağı 7 tahıllı ekmek unu,
e2 çay bardağı beyaz un,
e1/2 paket yaş maya,
e1 tatlı kaşığı bal,
e1 tatlı kaşığı tuz,
e2 yemek kaşığı sıvı yağ,
e1 su bardağı ılık su,
e1/2 cay bardağı süt.

Üzerine sürmek için;
e2 yemek kaşığı süt,
e1 yemek kaşığı zeytinyağı,
e1 çay kaşığından az şeker.


7 Tahıllı Keten Tohumlu Ekmek Yapılışı:


eKeten tohumlarını yıkayın ve içme suyu ekleyip 6 saat kadar suda bekletiniz.
eBir kasenin içine yaş mayayı, sütü ve biraz su ilave ederek mayayı eritiniz.
eYoğurma kabımıza un, tuz, bal, sıvı yağ, süzdürdüğümüz keten tohumları ve mayayı ilave edip yoğuralım ara ara ılık su ilave edelim. Keten tohumlarından dolayı hamur ele yapışabilir fakat yoğurdukça kendini toparlayacaktır.
eHamurun üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım.
eMayalanan hamurun yoğuralım havasını indirelim.
eŞekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
eÖnceden 60 derecelik ısıda ısıtılıp kapatılmış fırın içinde ekmekler kabarana kadar bekletelim.
eÜzerine derin olmayan kesikler atalım ve süt, yağ, şeker karışımını sürüp 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

6 Mayıs 2015 Çarşamba

ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN DAĞ ŞİİRİ

Merhabalar bu gün hayata dair günceler de şiir vaktidir dedim ve lise yıllarında haberdar olduğum Ümit Yaşar Oğuzcan' nın Dağ Şiiri' ne blogum da yer vermek istedim. Bazılarımız bu şiiri biliyordur belki de bazılarınız yeni tanışacaktır ama eminim ki Ümit Yaşar Oğuzcan' nın Dağ Şiiri' ni okuduğunuzda mest olacaksınız. Okuyacağınız şiirden de anlaşılacağı üzere Ümit yaşar Oğuzcan şiirlerinde aşk, ayrılık, özlem temalarına yer vermiştir. Büyük oğlunun ölümü ile şiirlerinde acı ve ölümün yoğunluğunu da işlemiştir. Duygu yüklü şiirlerin şairi Ümit Yaşar Oğuzcan.

Aşkların sevgilerin en büyüğü yüce yaradana...









Kaderde senden ayrı düşmek de varmış
Doğrusu bunu hiç düşünmemiştim...
Seni tanımadan
Hele seni böyle deli divane sevmeden
Yalnızlık güzeldir diyordum
Al başını, kaç bu şehirden
Ufukta bir çizgi gibi gördüğün dağlara
Rüzgarın iyot kokularını taşıdığı denizlere git
Git gidebildiğin yere git diyordum
Oysa ki, senden kaçılmazmış
Yokluğuna bir gün bile dayanılmazmış
Bilmiyordum...

Yine de dayanmaya çalışıyorum işte
Bir kır çiçeği koparıyorum gözlerine benzeyen
Geçen bulutlara sesleniyorum ellerin diye
Rüzgar güzel bir koku getirmişse
Saçlarını okşayıp getirmiştir diyerek avunuyorum
Yaşamak seninle bir başka zamanı 
Bir başka zamanda seni yaşamak
Her şeyden önce sen
Elbette sen
Mutlaka sen
İster uzaklarda ol
İster yanı başımda dur
Sen ol yeter ki bu zaman içinde
Ben olmasam da olur
Seni bir yumağa sarıyorum yıllardır
Bitmiyorsun
Çaresizliğim gün gibi aşikar
Su olup çeşmelerden akan güzelliğin
İnceliğin ışık ışık yüzüme vuran
Sen güneş kadar sıcak
Tabiat kadar gerçek 
Sen bahçelerde çiçekler açtıran
Sudan, havadan, güneşten yüce varlık
Sen, o tek sevgi içimde
Sen o görebildiğim o tek aydınlık

Bir nefes de benim için al
Havasızlıktan öldürme beni
Bulutlara, yıldızlara benim için de bak
Susadım diyorsam
Bir yudum su içmelisin
Ben yorulduysam sen uyumalısın
Ellerim sevilmek istiyor
Saçlarım okşanmak istiyor
Dudaklarım öpülmek istiyor
Anlamalısın.

Ağaçların yeşili kalmadı
Gökyüzünün mavisi yok
Bu dağlar o dağlar değil
Rüzgarın kekik kokusu yok
Kim bu çaresiz adam
Bu kan çanağı gözler kimin
Kaç gecedir uykusu yok
Gündüzü yok
Yok
Yok
Anladım
Sensiz yaşanmaz bu dünyada
İmkanı yok.


ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN DAĞ ŞİİRİ

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Mücver Tarifi, Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

Mücver Tarifi, Kabak Mücver Nasıl Yapılır?


Kabak mücver benim sevdiğim bir sebze yemeğidir. Mücver üzerindeki hassasiyetim oğlumun peynir ve sebze tüketmemesinden sonra başladı. Normalde de yemek yemesi sıkıntılı bir çocuktu oğlum. Kırmızı et yemez, tavuk yemez, sebze yemekleri yemez, peynir yemez yemez de yemez :) Bir süre et ve sebze yemesini çorbalar sayesinde atlattık ama peynir yemiyordu. Oğlumun hem sebze hemde peynir tüketmesini nasıl sağlayabilirdim diye düşünürken peynirli kabak mücver aklıma geldi. Bol peynirli kabaklı bir mücver yapıp bunu yiyip yemediğini görmeliydim. Ona özel bol peynirli kabak mücver hazırladım. Kuşlardan böceklerden bahsederken yedi bitirdi. Bir anne daha ne ister ki minik yavrusu yemek yemiş çok mutlu oldum tabii ki. Düşünün bir işte çalışıyorsunuz çok yönlü düşünmek ve alternatifler üretmek zorundasınız. Birde annesiniz aynı hassasiyeti belki de daha fazlasını çocuklarımız için göstermek zorundayız onlar bizim geleceğimiz. Gerçekten de anne olmak zor iş peynir, kabak, mücver derken konu buralara kadar geldi. Özetle diyorum ki sağlıklı beslenmek önemli. Peynir tüketmeyen sebze tüketmeyen çocuklarınız varsa "peynirli kabak mücver" çocuklarınız için alternatif bir çeşit olacaktır. 

Hiç kuşkusuz mücveri sadece peynirli ve kabaklı yapmak zorunda değilsiniz. Karışık sebzeli, patatesli, karnıbaharlı çeşitlerini de deneyebilirsiniz.


Mücver Tarifi, Kabak Mücver Nasıl Yapılır?


Malzemeler;

e2 adet büyük boy kabak,
e1/2 demet maydanoz,
e1 adet yumurta,
e100 gram peynir, (peynir miktarını çoğaltabilirsiniz.)
eUn,
eTuz,
eSıvı Yağ.

Kabak Mücver Yapılışı;


Kabakları yıkadıktan sonra rendeliyoruz. Kabakları sularını bırakmasın için birkaç dakika bekletip avucumuza bir miktar kabak alıp sularını sıkıp ayrı bir karıştırma kabına alıyoruz. Tüm kabakların sularını iyice sıkıyoruz. Diğer bir kapta peynirlerimizi ufalıyoruz. İnce kıydığımız maydanoz, peynir yumurta ve bir iki yemek kaşığı un ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz un az geldi ise biraz daha ilave edilebilir. Bir tavaya bir miktar kızartmak için yağ döküyoruz ve biraz ısınmasını bekliyoruz. Mücverden kaşık yardımı ile alıp ısınan tavamıza döküyoruz. Alt kısımları kızarınca diğer yüzlerini de kızarması için çeviriyoruz. Mücverimiz hazır afiyet olsun.

3 Mayıs 2015 Pazar

Çikolata Kaplı Meyve Çubukları Nasıl Yapılır? Sırrımı Sizinle Paylaşıyorum!!!

Çikolata Kaplı Meyve Çubukları Nasıl Yapılır? Sırrımı Sizinle Paylaşıyorum!!!




Çocuklarınızın doğum günleri ve atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz göz alıcı "çikolata kaplı meyve çubukları" tatlı mı tatlı şık sunumlar olarak soframızdaki yerini alabilir. Çocuklar için diyorum ama benim içinde çikolata vazgeçilmezlerim arasında eminim ki sizin içinde öyledir. Çikolatayı benmari usulü ısıtıp eritmek biraz zahmetli olabilir fakat sabırla erittiğiniz bitter çikolata kaplı meyve çubukları sabrettiğinize değecek lezzette. Çikolatayı benmari usulü eritmek zahmetli olabilir diyorum çünkü birkaç aşamalı bir iş. Çikolata kaplı meyve çubukları nasıl yapılır anlatmaya geçmeden önce çikolatayı benmari usulü nasıl eritebilirsiniz bundan bahsedeyim.

Benmari Usulü Çikolata Eritme;
Eritmek istediğiniz çikolatayı bir kaba alınız ve çikolataları koyduğunuz kaptan daha geniş bir kabın içine biraz su ilave edip kaynatın ve çikolatalı kabınızı içine oturtun ve kısık ateşte erimeye bırakın. Bazı arkadaşlarım kaynayan çaydanlığın buharında bu eritme işlemini yapmayı tercih ediyor. Hangisi kolayınıza geliyorsa karar sizin :) 



Çikolata Kaplı Meyve Çubukları Nasıl Yapılır? Sırrımı Sizinle Paylaşıyorum!!!

Önemli bir uyarım var sizlere çikolata kaplı meyve çubuklarını akşamdan hazırlayayım da ertesi akşam kolay olur servis yaparım demeyin. Meyveleriniz sulanabilir sonra üzülmeyin. Yaptıktan sonra kısa sürede tüketmenizde fayda var. 

Malzemeler;
e200 gram bitter çikolata, (çikolata biraz daha fazla olabilir)
e2 adet büyük boy muz,
e2 adet büyük boy kivi,
e8 adet çilek,
e1 yemek kaşığı tereyağı,
eRenkli pasta süsleme şekerleri veya hindistan cevizi,
eİstediğiniz boyutta tahta çubuklar,
eYağlı kağıt.

Çikolata Kaplı Meyve Çubukları Yapılışı:

Çikolatamızı benmari usulü eritip içine tereyağı ilave edin.
Büyüklüğüne göre muzları dört veya beş eşit parçaya bölünüz.
Kivileri soyup diklemesine ortadan ikiye bölün sonra tekrar ikiye bölün. Böylece dört eşit elma dilimi görünümünde kivi elde ettiniz bunları da ortadan ikiye bölünüz boyutları böldüğünüz muzların boyutlarında oldu böylece.
Çilekleri yıkayıp sularının süzülmesi için bekletiniz.
Öncelikle doğramış olduğunuz bir adet muzu alın ve çubuğa geçirin ardından kivi ve en son çileği çubuğa takın böylece en üste çilek olmuş olacak. Eritmiş olduğunuz çikolataya meyve çubuklarını bulayınız ve üstlerini renklendirmek için renkli pasta süsleme şekerleri ne veya hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serili tepsi içine dizin ve buzdolabında bekletiniz. 

2 Mayıs 2015 Cumartesi

%30 İNDİRİM KAZANIN



DRYSTOP Kuru Temizlemeden % 30 İNDİRİM


ÇEKİLİŞ YOK KURA YOK!!!

Kısa süre için geçerli olan kampanyayı kaçırmayın!!!



%30 İndirim Kazanmak İçin Yapmanız Gerekenler;

  • hayatadairgunceler.blogspot.com.tr u Google+ da çevrelerinize ekleyin ve bir arkadaşınızı da üye yapın.
  • Çevrelerinize ekledikten sonra üyeliğiniz kabul edilip tamamlanacaktır. 
  • Paylaşımlarınız benim için değerlidir. hayatadairgunceler blog sayfasını Sosyal Medya hesaplarınızda ( facebook, tiwetter, instagram, google+) ve blogunuz da beğenip paylaşın. 
Paylaşımlarınızı konunun altındaki yorum bölümüne paylaşım linklerinizi ve e-mail adresinizi  yazınız.

 Yapılması gerekenleri tamamlayan herkese %30 İndirim.
Yapılması gerekenleri tamamlamanız durumunda mailinize şifreniz yollanacaktır. Şifre tek kullanımlıktır. Şifrenizi alıp DRYSTOP Kuru Temizleme reklam bölümü ile irtibata geçebilirsiniz. Tel: 0532 581 73 90.

İndirim sadece DRYSTOP Kurtköy şubesinde geçerlidir.

30 Nisan 2015 Perşembe

Çileğin 15 Faydası!!! Çileğin Faydaları Nelerdir?

Çileğin 15 Faydası!!! Çileğin Faydaları Nelerdir?


Mevsimlerden ilkbahar kuşlar ötüşmeye ağaçlar minik minik tomurcuklanıp çiçeklenmeye çoktan başladılar. Çilek mevsimi geldi tazecik mis kokulu kırmızı mı kırmızı çilekleri alıp yememek olmaz. İçeriğinde ki besin değerleri sebebiyle mevsiminde bol bol tüketmeliyiz. Özellikle gelişme çağında olan çocuklarınız varsa onlar için çok faydalı bir meyve. Meyve öğünlerinde mis kokulu kırmızı çileklere hayır demeyeceklerini düşünüyorum. Çileği meyve öğünlerinde, pastalarınızda, pudinglerde kullanabileceğiniz ilgi çekici güzellikte vitamin dolu bir meyve. Çilekli milföy pasta yaparak da sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Çileğin faydaları o kadar çok ki bir kaçını maddeler halinde bulabilirsiniz.

1. Çilek ağız kokusunu giderir,
2. Diş etlerini güçlendirir,
3. Ağız yaralarına iyi gelir,
4. Cildi nemlendirerek tazelik ve güzellik verir,
5. Sakinlik hissi verir, depresyondan korur,
6. Kan temizleyici özelliği vardır,
7. C vitamini içeriği ile bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekler,
8. Göz sağlığını korur,
9. Lif içeriği sayesinde kabızlık için etkilidir, idrar söktürücüdür,
10. Düzenli tüketildiğinde kalp sağlığını korur, kalp krizi riskini azalttığı düşünülmektedir,
11. Magnezyum içeriği sayesinde kemik sağlığını korur,
12. Potasyum ve antioksidan içeriği sayesinde kan basıncını düzenler ve inmeye karşı korur,
13. Su içeriği yüksektir susuzluğa iyi gelir,
14. Lif içeriği yüksektir ve düşük kalorili olduğundan diyetlerde tercih sebebidir,
15. Kötü kolesterol seviyesini düşürür, damar sağlığına iyi gelir.

Ayrıca yüksek tansiyonu olanlara kök ve yapraklarından yapılan çayın iyi geldiği düşünülmektedir. Çileğin zararları var mıdır derseniz bazen alerjiye sebep olabilir. İyi yıkanıp tüketilmelidir.

Günde 100 gram çilek tüketildiğinde vücudumuza sağladığı faydaları biliyor musunuz? Çileğin içerdiği besin değerleri;

  • 0 kolesterol,
  • 37 kalori,
  • Karbonhidrat,
  • Fosfor,
  • Protein,
  • Lif,
  • E vitamini,
  • C vitamini,
  • Kalsiyum,
  • Magnezyum,
  • B1, B2, B3, B6 vitaminlerini içermektedir.

27 Nisan 2015 Pazartesi

Pastacı Kremalı Çilekli Çikolatalı Milföy Pasta

Pastacı Kremalı Çilekli Çikolatalı Milföy Pasta

Bugün sizinle beş çayları için hafif ve yapımı kolay bir tarif paylaşmak istiyorum. "Pastacı kremalı çilekli çikolatalı milföy pasta" yapımı kolay ve lezzetli bir tarif. Çikolata ve meyveden vazgeçemeyenler, her ikisini de aynı sunumda isteyenler için mevsiminde lezzetli çilekler eşliğinde pastacı kremalı çilekli çikolatalı milföy pasta. Bu tarifimde kolay pastacı kreması yapımını da sizinle paylaşacağım. 

Malzemeler;
e10 adet çilek,
e10 adet milföy hamuru,
e80 gram bitter çikolata (veya pasta çikolatası),
ePudra şekeri üzeri için isteğe bağlı.

Pastacı Kreması için;
e2 su bardağı süt,
e2 adet yumurta sarısı,
e4 yemek kaşığı toz şeker,
e1 yemek kaşığı un,
e2 paket vanilya,
e3 yemek kaşığı portakal suyu.

Pastacı Kreması Yapımı;
Sütü bir tencerede ılıtın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın. İçine un, vanilya, portakal suyunu ilave edin ve iyice karıştırın. 
Isıttığınız sütü yavaşça bu karışıma çırpma teli ile karıştırarak ilave edin yeniden tencerenin içine alın ve sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra karıştırarak soğutun ki soğuyan üst kısım kabuk yapmasın.


Milföy hamurlarımızı kağıt cup kek taktığımız muffin kalıplarına oturtun ve şekil verin. Hamurun ortasına çatal yardımı ile bir kaç delik açın ( Pirinç veya nohut gibi bir ağırlıkta bırakılabilir). 170 - 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Milföyler pişerken çilekleri ayıklayıp iyice yıkayın ve sularının süzülmesi için biraz bekletin. Pişen milföylerin içine pastacı kremasını doldurun ve çilekleri kremanın üstüne yerleştirin. Benmari usulü eritilen çikolataları çileklerin üzerinde gezdirin. 

Ben bu tarifimde pudra şekeri kullanmadım ama süslemek için alternatif olarak düşünülebilir. Güzel olacağına eminim.