17 Ekim 2022 Pazartesi

Çikolata Soslu San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır?

Çikolata Soslu San Sebastian Cheesecake Tarifi


Günümüzün popüler tadlarından biride san sebastian cheesaceke. Yapımı kolay birkaç malzeme ile evde de rahatlıkla yapabileceğiniz bir tarif paylaşacağım. Misafirlerinize parmak ısırtacak bir san sebastian cheescake tarifidir aman dikkat! Aşağıda malzemeleri ve tarifini bulabilirsiniz. Fırınınızın turbo ve fanlı özelliğine göre pişirme süresini kısaltabilirsiniz.





Malzemeler:

  • 600 gram Labne,
  • 300 ml krema,
  • 150 gram şeker (1 su bardağı) tadı fazla ise isteğinize göre ayarlayabilirsiniz,
  • 30 gram un (1/4 su bardağından biraz az un) (1/4 su bardağı=35 gram un),
  • 4 yumurta,
  • 1 paket şekerli vanilin.
Çikolata Sosu için:
  • 1 paket krema,
  • 80 gram bitter çikolata,
  • 80 gram sütlü çikolata.


Yapılışı:

San Sebastian cheesecake için Önce labneyi süzün. Daha sonra labne ve şekeri çırpın. Kremayı ekleyin ve bir kaç dakika çırpın. Un ve şekerli vanilini ekleyip karıştırın. Yumurtaları yavaşça ve teker teker ekleyerek karıştırın. Karışımı (20-26 cm) orta genişlikte bir kelepçeli kek kalıbına dökünüz. Önceden ısıtılmış bir fırında 200 derecelik fırında 40 dk. pişirin. Piştikten sonra fırın kapağını aralayarak soğumasını bekleyiniz. 

Sosu için kremayı ısıtın ve çikolataları ilave edip karıştırın. Eriyen çikolatayı san sebastian cheescake' kinizin üzerine döküp servis edebilirsiniz.

Not: İsteğinize göre çikolataların tamamını sütlü kullanabilirsiniz.



1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil